Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Наступного року у Китаї пройдуть Дні української культури

Наступного року у Китаї пройдуть Дні української культури. Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомили у Міністерстві культури України.

Віце-прем`єр-міністр – Міністр культури В`ячеслав Кириленко провів зустріч із заступником Міністра культури Китайської Народної Республіки Дін Веєм у рамках його триденного робочого візиту до України для участі в українсько-китайській Підкомісії з питань співробітництва у сфері культури.

Під час зустрічі було обговорено важливість посилення співпраці України та Китайської Народної Республіки в гуманітарній та культурній сферах.

«Співпраця з Китайською Народною Республікою в усіх сферах є надзвичайно важливою для нашої країни. Попри географічну віддаленість наших держав, ми щодня відчуваємо підтримку КНР та прагнемо зробити наші гуманітарні стосунки більш інтенсивними. Крім того, Україна зацікавлена в тому, аби показати китайському народові нові риси української культури. Це слід обговорити на засіданні третьої українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва у сфері культури,» — сказав В`ячеслав Кириленко.

Заступник Міністра культури КНР Дін Вей наголосив, що для Китаю Україна була і залишається стратегічним партнером. Дін Вей висловив сподівання на співпрацю з Україною в сфері культури, мас-медіа, спорту та туризму, а також підкреслив готовність китайської сторони провести Дні культури України в КНР вже наступного, 2016 року.

«Для Китаю Україна є стратегічним партнером. Ми чудово співпрацюємо з Україною в сфері політики, економіки. На сьогодні влада Китаю приділяє відносинам із Україною особливу увагу та зацікавлена підняти співпрацю з Україною на вищий щабель. Тісніша співпраця в культурній сфері сприятиме взаєморозумінню, обміну знаннями та дружбі двох народів, а через дружбу можна посилювати економічну та культурну взаємодію. Підкомісія з питань культури, що відбудеться сьогодні, стане гарною платформою для вирішення питань подальшої співпраці в культурній сфері,» — відзначив Дін Вей.

Також заступник Міністра культури КНР висловив пропозицію щодо обміну делегаціями для визначення пріоритетів у співпраці в сфері культури.

Засідання українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва у сфері культури, китайську частину якої очолює Дін Вей, відбудеться сьогодні у Міністерстві культури України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ