Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Наступних вихідних у Львові пройде фестиваль вина і мистецтва

12-13 листопада у Львові відбудеться винно-мистецький фестиваль Lviv Art and Wine weekend.

Новий формат мистецької й гастрономічної взаємодії стане унікальним майданчиком для підтримки українських виноробів та митців у період війни, повідомили організатори заходу, передає пресслужба медіацентру "Україна". 

Як розповіла Інна Кляп, співзасновниця івент-агенції «So Good Company» та співорганізаторка фестивалю, програма дводенної події передбачає винний маркет, на якому представлять понад 20 виноробів зі всієї України, мистецьку експозицію та форум, на якому говоритимуть про майбутнє українського вина, якісне співробітництво і взаємопідтримку у громадах, як продавати українське вино та багато іншого.

«Ми будемо мати (на фестивалі — ред.) багато класних українських митців. Це буде живопис, скульптура та плакат… Автори зараз оговорюються, більше ми хочемо запросити тих, яким довелось виїхати або певною мірою залишились на окупованих територіях. Треба продемонструвати ці речі», — додала Зірка Савка, артменеджерка проєкту.

За словами Христини Лебедь, співорганізаторки події та керівниці управління туризму Львівської міської ради, метою фестивалю є не лише розвиток українського виноробства та мистецтва та популяризація їх серед українців. Захід також має і благодійний аспект. 

«Також основною метою нашого заходу є благодійна частина. Всі кошти, які ми отримаємо з оплати за вхід будуть передані на протезування українців, які через російську агресію втратили кінцівки. Це протезування відбувається у Львові на базі реабілітаційного центру Unbroken. Також частина коштів, які будуть виручені з продажу продукції виноробами, також буде передана на протезування», — додала Христина Лебедь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ