Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Насущні проблеми суспільства не цікавлять “антикризовиків” на чолі з прем’єром – Кендзьор

Верховна Рада відмовилася прийняти закон про обмеження розміру можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, розроблений «Нашою Україною» та Блоком Юлії Тимошенко. “Наша Україна” і БЮТ зініціювали законопроект, який мав би упорядкувати процедуру підняття комунальних тарифів у масштабах усієї країни. І, якщо вже таке підняття неминуче, то воно бодай повинно бути абсолютно об’єктивним, обґрунтованим і посильним для громадян. Окрім того, повинні існувати певні бюджетні запобіжники, аби не перекладати увесь фінансовий тягар від цього підняття на плечі громадян”, – сказав у коментарі прес-службі «Нашої України» Ярослав Кендзьор.
 «Однак антикризова коаліція, котра намагається перебрати на себе максимум конституційних повноважень, не бажає тими повноваженнями розпоряджатися на благо суспільства. – переконаний депутат. – Так може діяти лише безвідповідальна команда, мета якої – “дерибан” власної держави. Не гребують вони й обкраданням своїх співвітчизників – у тому числі, й через підвищення тарифів”, -- зазначив Ярослав Кендзьор.  За його словами, “антикризова коаліція вкупі з урядом, який вона створила, вкотре засвідчила, що інтереси суспільства, його проблеми для нинішніх можновладців – порожній звук».
Нагадаємо, що “за” прийняття відповідного законопроекту «Про житлово-комунальні послуги» у першому читанні проголосували 198 народних депутатів з 435, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, не підтримали прийняття відповідного проекту закону фракція Партії регіонів (0 голосів) і фракція КПУ (0 голосів). Крім того, за ухвалення даного законопроекту проголосували тільки два народних депутатів з фракції СПУ.
Проектом закону пропонувалося обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та на встановлення безпосередньої залежності такого підвищення від темпів збільшення середньої зарплати працівників промисловості.
Крім того, пропонувалося, щоб рівень підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не перевищував темпів зростання середньої зарплати працівників, зайнятих в галузях економіки за останній календарний рік. ВР України також відмовилася направити даний проект закону на доопрацювання. Зокрема, таку пропозицію підтримали 224 народних депутати із 433, зареєстрованих у сесійній залі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ