Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наталя Іваничук отримала премію імені Романа Гамади

Наталя Іваничук
Наталя Іваничук
1/2
Про це на Як повідомила на Facebook-сторінці повідомила видавчиня Анетта Антоненко, цьогорічну премію імені Романа Гамади отримала українська перекладачка Наталя Іваничук.

За результатами обговорення журі цьогорічну Премію імені Романа Гамади отримує Наталя Іваничук за український переклад роману Торґні Ліндґрена "Пьольса", який видало "Видавництво Анетти Антоненко" у травні 2019-го.

Наталія Іваничук — українська перекладачка, член Національної спілки письменників України, перекладає з норвезької, німецької та шведської мов. Завдяки її перекладам українською заговорили Туве Янссон, Кетіль Бйорнстад, Юстейн Ґордер, Кріс Тведт, Ґустав Майрінк та багато інших видатних письменників світу.

Ґустав Торґні Ліндґрен (1938 — 2017) — шведський поет та письменник. Торґні навчався в Умео на вчителя, та працював вчителем до середини 1970-х. Торґні Ліндґрен дубютував 1965-го року. Та на письменницький прорив довелося чекати до 1982 року, коли вийшов друком "Слід змія на скелі". За мотивами саме цієї новели у 1986-му році Бо Відеберг зняв фільм «Шлях Змія». Твори Торґні Ліндґрена перекладено більш ніж тридцятьма мовами. У 1991-му році він став членом Шведської Академії.

Премія ім. Романа Гамади заснована Національною спілкою письменників України та Львівським національним університетом імені Івана Франка для відзначення письменників у номінації "переклад".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, цього року українка вперше отримала літературну премію ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ