Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

НАТО готовий допомогти Україні з безпекою складів боєприпасів

Північноатлантичний альянс готовий розширити підтримку Україні у впровадженні стандартів НАТО з безпеки на складах боєприпасів. Про це повідомив чиновник Альянсу після зустрічі Столтенберга з Клімкіним.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом питання безпеки складів боєприпасів в Україні. Це підтвердив виданню DW чиновник Альянсу у вівторок, 16 жовтня. Сама зустріч відбулася напередодні в Брюсселі.

"НАТО готовий продовжувати (наявні. - Ред.) та розглянути подальші шляхи підтримки зусиль України із забезпечення безпеки сховищ боєприпасів", - запевнив співрозмовник DW. За його словами, Альянс уже почав підтримку України в цьому питанні, бо Київ попросив про неї ще 2017 року. "У 2018 році було схвалено проект трастового фонду з управління безпекою на складах боєприпасів. Були призначені кошти для допомоги Україні досягти стандартів НАТО у цьому аспекті", - уточнив чиновник Альянсу.

Своєю чергою, Клімкін заявив у понеділок: "Зараз ми домовляємося про набагато ширшу і за змістом, і за динамікою програму співпраці" щодо зміцнення безпеки сховищ боєприпасів в Україні. За його словами, це стосується і конструкції цих сховищ та їхнього дизайну, і процедур моніторингу, і необхідного обладнання. Подальші деталі він відмовився називати, пославшись на їхню конфіденційність. "Це не означає, що НАТО за нас це все буде будувати. Але НАТО готовий нам послідовно допомагати", - додав глава українського МЗС.

Нагадаємо, в Україні вже неодноразово траплялися пожежі на складах боєприпасів. Остання з них розпочалася 9 жовтня на арсеналі під Ічнею. Станом на 15 жовтня в лікарнях перебували понад 90 осіб. Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що причиною вибухів могла бути диверсія. На подолання наслідків пожежі український уряд виділив 100 мільйонів гривень.

Deutsche Welle

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ