Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАТО продовжує допомагати колишнім українським армійцям

На базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти Національного технічного університету ʺХарківський політехнічний інститутʺ триває навчання на спеціальних курсах за Програмою ʺНАТО-Українаʺ, що передбачають професійне навчання і соціальну адаптацію колишніх військовослужбовців. Про це Гал-інфо повідомили інформагентсвті Міноборони Арміяinform.

Так, колишні армійці, що мають базову вищу освіту, протягом наступних трьох місяців опановуватимуть спеціальність ʺМенеджмент та ділове адмініструванняʺ.

За словами директора МІПО НТУ ʺХПІʺ Юрія Паржини, саме ця цивільна професія має попит на ринку праці та дасть ексвійськовослужбовцям змогу скоріше досягти успіхів у бізнесі.

– У Харкові та Полтаві ці курси з перепідготовки військовослужбовців за кошти країн-членів НАТО діють із 2009 року. За цей час уже понад 1700 колишніх захисників України стали фахівцями з менеджменту, комп’ютерних технологій чи поліпшили свої знання з іноземної мови. На жаль, цей проєкт НАТО наприкінці року добігає кінця. Проте ми сподіваємося, що він буде продовжений, адже це вкрай потрібно людям, – розповів Юрій Паржин.

– Із 2000 року, коли НАТО стало опікуватися звільненими військовослужбовцями Збройних Сил України та інших військових формувань, уже близько 11,5 тисяч осіб отримали нові спеціальності. Аналіз виконання цієї Програми ʺНАТО-Українаʺ за 2018 рік показує, що з близько 800 випускників подібних курсів з перепідготовки 88 % скористувалися новими знаннями та знайшли достойну роботу. Сьогоднішнім слухачам бажаю наполегливості в навчанні та ніколи не здаватися перед труднощами, – зазначив менеджер програми ʺУкраїна-НАТОʺ з перепідготовки Крістофер Штаудт.

На сьогодні вже відбувається відбір кандидатів для навчання на чергових курсах НАТО на базі МІПО НТУ ʺХПІʺ за спеціальністю ʺСучасні технології інформаційних системʺ. Заплановано, що вже на початку жовтня поточного року близько 30 захисників України, які після звільнення звикають до цивільного життя, стануть на шлях здобуття престижної професії.

Нагадаємо, нещодавно на Волині завершились масштабні антитерористичні навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ