Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАТО в Яворові призвичаює воїнів до цивільного життя

Наприкінці робочого дня, у п’ятницю, 6 вересня, вмісті Яворові, в конференц-залі Яворівської філії Львівського обласного центру зайнятості відбулося урочисте відкриття курсу «Менеджмент безпеки бізнесу» – в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців.

Фото Людмила-Шубіна, Гал-інфо.

Як повідомив власкор Гал-інфо, у події взяли участь менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт та виконавчий керівник Програми НАТО-Україна Олександра Огороднікова, директор ГО «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» Андрій Рой, його заступник Михайло Герцик, директор Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайло Вигринович, новопризначений військовий комісар Яворівського РВК, учасник бойових дій, майор Володимир Мащак. Привітавши слухачів, а це – 25 військовослужбовців, серед яких переважають жінки, Крістофер Штаудт найперше наголосив, що пройдений курс «Менеджмент безпеки бізнесу» дасть можливість випускникам знайти своє місце в цивільному житті.

«Навчання – безплатне. Його фінансує Організація Північноатлантичного договору (НАТО). А від вас, слухачів, потрібні лише єдині інвестиції – старанність, наполегливість, дисциплінованість», – зазначив менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт.

Фото Людмила-Шубіна, Гал-інфо.

За його словами, такі курси проходять в регіонах України, де наявна цільова аудиторія. Комплектація цілісних груп відбувається із числа розумних, небайдужих, бажаючих реалізувати себе в цивільному житті людей. Цивільний бюджет, затверджений на 2019 рік, дозволить здійснити перепідготовку близько 900 бенефіціарів.

«Упродовж років курси проходили в більш, ніж 60 містах та селищах, у всій Україні: уже близько 10 тис. колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО, метою якої є підтримка України у питаннях соціальної адаптації військових.

Із 2015 року, як відповідь на кризову ситуацію на Сході України, Програма НАТО із соціальної адаптації військовослужбовців розширила критерії прийняття, включивши професійних воїнів, що вийшли із лав Збройних сил упродовж 10 років від дати початку курсу, стали учасниками АТО/ООС», – зазначив Крістофер Штаудт.

У коментарі власкорові Гал-інфо директор ГО «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» Андрій Рой пояснив, що виконавцем курсу «Менеджмент безпеки бізнесу» – в рамках Програми НАТО-Україна є його громадська організація в тандемі з Львівським інститутом Міжрегіональної академії управління персоналом (ЛІ МАУП).

Фото Людмила-Шубіна, Гал-інфо.

«За роки діяльності Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців на західних теренах України пройшли навчання воїни за програмам НАТО, ОБСЄ та бюджетні кошти в Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачево, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові», – наголосив Андрій Рой.

Довідка Гал-інфо.

НАТО (NATO – North Atlantic Treaty Organisation) – Організація Північноатлантичного договору – міжнародна організація, створена 4 квітня 1949 року для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки згідно з принципами 51 статті Статуту ООН.

НАТО розвиває розгалужену систему партнерства, до якої входять Рада євроатлантичного партнерства, серед особливих партнерів – Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ