Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО відкриває офіс у Токіо через загрозу Китаю

НАТО планує відкрити у Токіо перший в Азії комунікаційний офіс.
Фото - ілюстративне

Це дозволить Альянсу консультуватися з Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією щодо викликів, які може нести Китай, повідомляє Nikkei Asia.

"НАТО та Японія також посилять свою співпрацю, підписавши Індивідуальну програму партнерства (ITPP) до початку саміту НАТО у Вільнюсі, що відбудеться 11-12 липня. Сторони поглиблюватимуть співпрацю у боротьбі з кіберзагрозами, координуватимуть позиції щодо нових збройних технологій, а також обмінюватимуться інформацією щодо боротьби з дезінформацією", — підтвердили офіційні особи Японії та НАТО.

Вперше ідею відкриття офісу генсек НАТО Єнс Столтенберг та прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда обговорили під час візиту останнього до Токіо наприкінці січня. У середині квітня альянс поширив проєкт пропозиції серед країн-членів альянсу.

Аналогічні офіси НАТО має в Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку, Організації з безпеки та співробітництва в Європі у Відні, а також у Грузії, Україні, Боснії та Герцеговині, Молдові та Кувейті.

Намір поглиблювати співпрацю є взаємним. Японія планує створити незалежну місію при НАТО, відокремивши її від посольства в Бельгії, де вона базується зараз. Буде відправлено нового посла, щоб звільнити від обов'язків посла НАТО в Бельгії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ