Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

НАТО вживатиме подальших кроків з реагування на агресивні дії РФ

Союзники по НАТО уважно стежать за розвитком ситуації в регіоні Чорного моря та навколо окупованого Криму й розробляють подальші послідовні кроки з реагування на агресивні дії Російської Федерації у цьому регіоні.
Про це у середу журналістам у Брюсселі розповів директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів. Про це повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні відбулося засідання Комісії Україна-НАТО, яке було присвячене Криму. Засідання відбувалося в закритому режимі… Але можу вас запевнити, що НАТО дуже серйозно ставиться до нашої інформації про агресивні дії Російської Федерації в Криму, в Азовському і Чорному морях. Ми отримали запевнення, що тема Криму залишатиметься на порядку денному НАТО, оскільки вона прямо впливає на безпекові інтереси Альянсу», - сказав Олексій Макеєв.

Він зауважив, що буквально в кожному виступі представників НАТО звучало, що Крим – це Україна. При цьому Альянс приділяє особливу увагу долям людей, які постраждали від російської агресії. Йдеться про 24-х українських військовополонених, захоплених Росією, про понад 70 українських політичних в’язнів, що перебувають в Росії та в окупованому Криму, про солідарність з народами Криму та засудження цілеспрямованих дій Росії з переслідування захисників та адвокатів, які працюють в інтересах українських політв’язнів та військовополонених.

«Альянс уже найближчим часом вживатиме подальших кроків з реагування на такі дії Російської Федерації, але говорити про те, що буде зроблено – це справа самого Альянсу», - додав представник МЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ