Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк змінив ліміт зняття готівки за кордоном та зменшив ліміти переказів

Національний банк України змінив тижневий ліміт зняття готівки з гривневих платіжних карток за кордоном та втричі зменшив ліміт на P2P перекази із гривневих карток за кордон.
Фото - Гал-інфо

Про це повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на постанову НБУ. 

Національний банк України змінив тижневий ліміт зняття готівки з гривневих платіжних карток за кордоном – тепер він становитиме 12,5 тис. грн (в еквіваленті) на сім календарних днів. 

Проте громадяни України як і раніше матимуть змогу впродовж місяця знімати з гривневих платіжних карток за кордоном 50 тис. грн (в еквіваленті) на місяць.  

Також НБУ зменшив щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків зі 100 тис. грн (в еквіваленті) до 30 тис. грн (в еквіваленті).

Установлено і  щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із використанням гривневих платіжних карток у розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнта в банку, відкритих у національній валюті. В НБУ зазначають, що це обмеження не відчує більшість громадян, які перебувають за кордоном. 

“Правління НБУ може запровадити окремий порядок проведення операцій купівлі валюти банками на власні потреби”, - йдеться в заяві Нацбанку.

У Національному банку пояснюють, що ці заходи вживають з метою мінімізації витрачання міжнародних резервів на непріоритетні у воєнний час напрями.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо сьогодні, Нацбанк підняв офіційний курс долара до 36,56 гривні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ