Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардія Каліфорнії підписала Меморандум з Національною гвардією України

Сьогодні, 9 жовтня, відбулася робоча зустріч командувача Національної гвардії Каліфорнії з керівництвом МВС та очільниками підпорядкованих формувань. Під час неї міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та генерал-ад'ютант Національної гвардії штату Каліфорнія Девід Болдвін підписали Меморандум про співпрацю.

Меморандум прописує головні домовленості щодо співпраці структур в рамках Програми радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки, обміну досвідом застосування сил швидкого реагування в умовах загострення обстановки та проведення спільних навчань, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій з використанням різноманітних сил та засобів. Обговорено і можливість авіаційних навчальних програм для підрозділів НГУ, ДПСУ та ДСНС.

«Нас дуже цікавить спільна робота у програмі радіаційної, хімічної та ядерної безпеки. Також, думаю, що вам буде цікаво ознайомитись з нашим досвідом. Крім того, наші спеціалісти мають домовитись про проведення спільних навчань в зоні відчуження Чорнобильської атомної станції. Саме там повноцінно можна подивитися на наші методи радіаційної боротьби», – розповів міністр внутрішніх справ України. Арсен Аваков також наголосив, що МВС працює над розбудовою авіаційної компоненти, тому для підрозділів системи важливо ознайомитись із досвідом американських партнерів.

«Ми вітаємо співробітництво у напрямах радіаційної, хімічної безпеки. У Каліфорнії у нас є два підрозділи, які відповідають за питання реагування у випадку застосування зброї масового ураження. Вони негайно реагують, як тільки поступає інформація, що ніби-то була застосована зброя масового ураження. Для цих підрозділів було б дуже корисно, якби вони прибули в Україну і пройшли певну підготовку разом з вашими представниками. А також щоб ваші підрозділи прибули в Каліфорнію і ознайомились з досвідом», – генерал-ад'ютант Національної гвардії штату Каліфорнія Девід Болдвін.

Найбільш плідною уже протягом багатьох років є співпраця між Національними гвардіями України і Каліфорнії. Генерал-майор Девід Болдвін розповів присутнім про три основні пріоритетні проекти співпраці між структурами:

1) робота над підвищенням ефективності взаємодії на рівні штабів, батальйонів і бригад;
2) допомога каліфорнійських колег у розвитку і вдосконаленні навчальних центрів Національної гвардії;
3) продовження співробітництва у розвитку і підготовці сержантського складу.

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров розповів про останні результати співробітництва, виділивши використання американського досвіду під створення Навчального центру і роботу над новою штатною структурою, яка триває за участі радника від нацгвардії Каліфорнії.

Завтра генерали Юрій Аллеров і Девід Болдвін зустрінуться, щоб обговорити пропозиції подальшої взаємодії у цих напрямах.

Нагадаємо, що співробітництво між Нацгвардіями Каліфорнії та України триває вже близько 25 років. За цей тривалий час змінювалося керівники силових відомств, структури організацій, їх форма одягу, проте взаємодопомога та партнерство залишається незмінним.

З початку збройної агресії проти України, співробітництво Національної гвардії України та Національної гвардії Каліфорнії значно посилилося. Сьогодні, представники обох силових структур активно беруть участь у роботі підкомітету Національної гвардії Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету – платформі, на якій вирішуються питання щодо надання безпекової допомоги України від уряду США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ