Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардія продемонструвала свою ефективність в умовах гібридної війни, - Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що український народ і керівництво держави високо цінують внесок військовослужбовців Національної гвардії України у забезпечення національної безпеки. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Вашу мужність і ваш героїзм оцінили належним чином не лише український народ і наші друзі, але й вороги. Не даремно саме Національною гвардією лякає наших супротивників ворожа пропаганда», - сказав Глава держави під час урочистостей з нагоди другої річниці створення Нацгвардії України.

Президент підкреслив, що Національна гвардія – це не лише бійці, які боронять українську незалежність на зовнішніх рубежах. «Національна гвардія – це силовий підрозділ, який має спеціальні функції, бо гібридна війна, яка розв'язана проти України, передбачає не лише наступ, агресію на наших кордонах. Гібридна війна передбачає не лише пропагандистську війну для того, щоб посіяти розбрат і розчарування, пригнічення всередині України, оббріхуючи нашу державу, її керівництво, її Збройні Сили і народ. Є ще один підступний засіб гібридної війни – це дестабілізація ситуації всередині країни», - констатував він.

Свідченням високої оцінки народом служби нацгвардійців Президент назвав їх підтримку українцями після трагічних подій 31 серпня 2015 року на Площі Конституції перед Верховною Радою. «Українські герої віддали своє життя за мир та спокій у Києві. Зупинили провокаторів, які хотіли розпалити вогонь війни всередині країни. В попередні часи дії силових підрозділів не мали потужної підтримки народу, але коли я проходив повз Верховну Раду у мене щемило серце, коли я бачив українських жінок, чоловіків, дітей, які несли квіти на місце, де загинули наші герої», - сказав Петро Порошенко.

«Це символ тієї поваги, яку ми сьогодні маємо. Це символ тієї довіри народу, яку ви заслужили по праву», - додав Глава держави, закликавши і надалі берегти її, адже і він, як Президент, і народ України покладаються на військовослужбовців Національної гвардії.

На переконання Петра Порошенка, нині Нацгвардія виправдовує цю довіру, адже вона вже стала добре озброєним, гнучким, мобільним та боєздатним формуванням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ