Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардійцям підвищать грошове забезпечення

Нацгвардійцям підвищать грошове забезпечення, - прес-служба Нацгвардії.

Завдяки підтримці Президента України, Уряду та Міністра внутрішніх справ Національна гвардія України системно реформується. Особливу увагу командування приділяє підвищенню соціальних стандартів військовослужбовців Національної гвардії України та членів їх сімей, зокрема прийнято рішення щодо збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям Національної гвардії України з 1 січня поточного року.

8 січня 2019 року підписано відповідне розпорядження командувача Національної гвардії України за № Р-1 «Про грошове забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України», яким збільшено розміри грошового забезпечення військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби).

Збільшення грошового забезпечення нацгвардійцям з 1 січня 2019 року відбудеться за рахунок підвищення надбавки за особливості проходження служби до 50% (раніше 20%), а для військовослужбовців, служба яких пов’язана з особливостями виконання завдань, – від 80 до 100 %.

Крім того, військовослужбовцям виплачуватимуть щомісячну премію, яка також була збільшена окремим категоріям військовослужбовців.

Оскільки, відповідно до діючих правил нарахування щомісячного преміювання її виплата здійснюється в поточному місяці за минулий, тому відповідні виплати у збільшеному розмірі військовослужбовці отримають вже в лютому 2019 року.

Головне управління НГУ надалі продовжуватиме роботу щодо вдосконалення та забезпечення прозорості системи грошового забезпечення військовослужбовців НГУ відповідно до досвіду армій провідних країн світу. Так, середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника та молодшого офіцера НГУ буде відповідати рівню грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Пріоритетом в цьому напрямку завжди є створення умов, за яких розмір грошового забезпечення військовослужбовця буде залежати від якості та складності їхніх завдань, та професійних якостей.

Разом з тим, у цьому році передбачається забезпечення виплати винагороди за участь в операції Об’єднаних сил в розмірах на рівні військовослужбовців Збройних Сил України, а саме: 10,0 тис. грн. за місяць – на 1 лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів та 4,5 тис. грн. за місяць – в інших районах проведення ООС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ