Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна поліція України отримала 83 гібридні автомобілі

Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
Національна поліція отримала 83 гібридні автомобілі
1/4
14 травня Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков передав поліцейським ключі від останньої партії гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV нового покоління, - повідомляє прес-служба МВС.

Арсен Аваков зазначив, що патрульні поліцейські повинні мати найкраще обладнання для ефективного виконання своєї роботи.

ʺШановні поліцейські, патрульна поліція – один із найкращих підрозділів Національної поліції. Ви маєте довіру людей, дієте фахово кожен день, а значить, ви повинні мати найкраще обладнання. Сьогодні ви отримаєте ще 83 нові автомобілі. Декілька років тому МВС і корпорація Mitsubishi уклали договір про постачання 635 автомобілів. На той час Національна поліція отримала найсучасніші автомобілі. Я хочу, щоб кожен із вас користувався цим новітнім обладнанням. Бережіть ці авто. Бережіть Україну! Дякую всім. Слава Україніʺ, – сказав Арсен Аваков.

Міністр розповів, що під час укладання контракту Україна отримала 13% знижки на автомобілі. Ці 83 сучасні Mitsubishi нового покоління – це наслідок тієї знижки.

Міністр-радник Посольства Японії в Україні Кадзуя Оцука подякував за запрошення на передачу автомобілів. ʺДля нас велика радість, що, починаючи з 2013 року, в межах зелених інвестицій, за Кіотським протоколом, було поставлено 1568 автомобілів Prius, а в 2017 році було поставлено 635 Mitsubishi. Сьогодні додається ще 83. Mitsubishi Outlander використовують найсучасніші технології енергозбереження, а також є дуже ʺпоблажливимиʺ до екології та природи. Таким чином українські правоохоронці зможуть не лише патрулювати порядок, але й піклуватися про екологіюʺ, – наголосив Міністр-радник Посольства Японії в Україні.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що за рік експлуатації автомобілів Mitsubishi знизився ризик травмування представників поліції. Нові машини вже сьогодні надходять в розпорядження патрульних поліцейських, які чергують на міжнародних трасах.

ʺПатрульний поліцейський не робот, він також отримує травми. Працівник поліції за кермом такого транспортного засобу почуває себе безпечно. Поза тим минулого року соціальне опитування показало одну з найболючіших проблем – безпека дорожнього руху на дорогах, зменшення ДТП, кількості загиблих і травмованих. Крім того, соціальний запит був – збільшити кількість нарядів патрульних на дорогах міжнародного значення. Тому прийнято рішення передати ці автомобілі патрульним, які забезпечують безпеку громадян на міжнародних шляхах нашої державиʺ, – наголосив Сергій Князєв.

Завдяки своїм високим технологічним характеристикам використання поліцією автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV із гібридною (бензиновою та електричною) силовою установкою значно підвищило транспортну, оперативну мобільність підрозділів поліції. Виходячи з їхнього фактичного пробігу та експлуатації, вдалося зменшити на 65-70% обсяг викидів парникових (вихлопних) газів СО2 порівняно з експлуатацією старих бензинових автомобілів, а ще – зекономити приблизно 3,1 млн літрів бензину вартістю понад 90 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Національна поліція в грудні 2016 року уклала договір із дилером компанії Mitsubishi Motors на закупку 635 гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 (2017 року виробництва), які поставлені в травні 2017 року та вже два роки успішно експлуатуються.

Під час узгодження показників базового проекту договору Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в грудні 2016 року домовився з президентом Mitsubishi Motors Corporation щодо зниження вартості автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV для поліції у межах 13%, завдяки чому ціна гібридного автомобіля знизилась з 1,51 до 1,31 млн грн за одиницю та відповідно загальна економія коштів сягнула 124,5 млн грн.

Вивільнені кошти (124,5 млн грн) були направлені на реалізацію додаткового проекту, згідно з яким для Національної поліції в травні поставлено 83 автомобілі вже нового покоління гібридного автотранспорту Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 (2019 року виробництва). Ціна такого автомобіля залишилась на тому ж рівні, що й для попередньої версії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ