Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна рада повторно оголосила прийом заяв на членство у Громадській раді

На засіданні 18 жовтня не вдалося обрати складу Громадської ради, що діє при регуляторному органові, оскільки за підсумками обговорення не набралося достатньої кількості претендентів, за які готові були проголосувати члени Національної ради.

Так, до Національної ради надійшло 18 заяв на участь у Громадській раді, але 6 із претендентів – це люди, які працюють в телерадіоорганізаціях, і хоч їх рекомендували громадські організації, однак  вони працюють в компаніях- ліцензіатах регуляторного органу, а отже, можуть лобіювати певні питання.

Відповідно до Положення про Громадську раду, остання редакція якого затверджена рішенням Національної ради від 02.08.2018 № 1207: «До Громадської ради можуть входити представники професійних недержавних неприбуткових організацій, асоціацій, які легалізовані у встановленому законодавством порядку, а також авторитетні фахівці сфери, яка стосується предмету регулювання Національної ради».

Члени Національної ради висловили думки з цього приводу і  в підсумку ухвалили рішення – повторно оголосити про прийом заяв до цього дорадчого органу.

Оголошення вже завтра, 19 жовтня, буде оприлюднено на сайті Національної ради. Термін подачі заяв – один місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ