Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна рада продовжила прийом кандидатур до складу Громадської ради

У період з 19 жовтня по 18 листопада Національна рада з питань радіомовлення тат телебачення додатково приймає пропозиції від громадськості стосовно кандидатур до складу Громадської ради при Національній раді.

До дорадчого органу, що діє при регуляторі, можуть входити представники професійних недержавних неприбуткових організацій, асоціацій, які легалізовані в установленому законодавством порядку, а також авторитетні фахівці сфери, яка стосується предмету регулювання Національної ради. Право висування претендентів у члени Громадської ради реалізується громадянами через організації або шляхом самовисування в порядку, передбаченому Положенням про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Членом Громадської ради від організації може бути її керівник або інший уповноважений представник. Термін повноважень Громадської ради – два роки.

Претендент у члени Громадської ради надсилає до регуляторного органу відповідну письмову заяву організації або кандидата-самовисуванця, в якій зазначаються основні напрями та досвід діяльності в інформаційній сфері.

Заяву необхідно надсилати на офіційну електронну адресу [email protected] із зазначенням теми: «Громадська рада».

Склад Громадської ради обирається на засіданні  Національної ради шляхом рейтингового голосування. Загальна кількість членів Громадської ради встановлюється рішенням Національної ради, але не може перевищувати 15 осіб.

Докладніше з основними завданнями, принципами і напрямами діяльності Громадської ради, а також з особливостями організації її роботи можна ознайомитися у Положенні про Громадську раду.

До затвердження нового складу дорадчого органу Громадська рада нинішнього складу продовжує свою роботу.

Попереднє рішення про оголошення прийому пропозицій щодо кандидатур до нового складу Громадської ради із 29 серпня 2018 року Національна рада ухвалила 2 серпня Національна рада. На засіданні 18 жовтня було ухвалено продовжити термін прийому заяв до цього дорадчого органу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ