Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна рада вперше застосувала штрафну санкцію за порушення медіа-законодавства – до «112»

Національна рада вперше застосувала штрафну санкцію за порушення медіа-законодавства – до «112». Повідомили на сайті Нацради.

23 липня Національна рада розглянула питання про виконання регіональними компаніями, що мовлять із логотипом «112», - «АРІАДНА ТВ», «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «ПАРТНЕР ТВ», «ТВ ВИБІР», «ЛІДЕР ТВ» - рішення регуляторного органу стосовно увідповіднення діяльності вимогам законодавства України. Як наслідок до ліцензіатів застосовано санкцію «стягнення штрафу» в розмірі 5% суми ліцензійного збору.

Як відомо, в період із 21.08.2014 по 18.06.2015 Національна рада тричі ухвалювала рішення стосовно аналізу діяльності компаній «АРІАДНА ТВ», «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «ПАРТНЕР ТВ», «ТВ ВИБІР», «ЛІДЕР ТВ» – у серпні 2014 року і березні та червні цього року. Зазначеними рішеннями до мовників було застосовано санкцію «оголошення попередження». 

Рішеннями регулятора, що були ухвалені 18 червня цього року, компаніям було дано 2 тижні на приведення своєї діяльності у відповідність до вимог чинного законодавства. Однак моніторинг, проведений 3 липня, засвідчив, що компанії не виконали рішення Національної ради. Тому на них було накладені штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору нарахованої за видачу ліцензії. Таким чином, до Державного бюджету України упродовж двох тижнів  має бути сплачено:

ТОВ «ЛІДЕР ТВ» - 21 071,40 грн.,

ТОВ «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ» - 36 600,90 грн.,  

ТОВ «ПАРТНЕР ТВ» - 22 959, 30 грн.,

ТОВ «АРІАДНА ТВ» - 28 257,60 грн.,

ТОВ «ТВ ВИБІР» - 22 350,30 грн.

Також на засіданні розглядалося питання переоформлення ліцензій на  мовлення компаній АРІАДНА ТВ», «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «ПАРТНЕР ТВ», «ТВ ВИБІР», «ЛІДЕР ТВ». У задоволенні цього клопотання ліцензіатам відмовлено.

Нагадаємо, 17 липня набули чинності Розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Цей документ також на два місяці було погоджено Кабінетом Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ