Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Національний банк затвердив нову систему валютного регулювання

Валютні послаблення, які чекають на Україну з 7 лютого 2019 року
Валютні послаблення, які чекають на Україну з 7 лютого 2019 року
Дорожня карта скасування валютних обмежень
Дорожня карта скасування валютних обмежень
1/2
Національний банк затвердив нову систему валютного регулювання. Про це йдеться на офіційній сторінці регулятора.

Нові правила на валютному ринку будуть введені в дію з 7 лютого. Національний банк офіційно затвердив нову систему валютного регулювання та оприлюднив дорожню карту валютної лібералізації.

В рамках нової системи валютного регулювання Національний банк знімає низку існуючих обмежень для бізнесу та населення і здійснює перехід від системи тотального валютного контролю за кожною операцією до валютного нагляду, побудованого за принципом "більше ризиків – більше уваги, менше ризиків – менше уваги".

Нова система валютного регулювання спрямована на дерегуляцію інвестицій, спрощення проведення транскордонних операцій з валютними цінностями і розширення переліку доступних валютних операцій.

Дорожня карта валютної лібералізації, розроблена Національним банком разом з експертами Міжнародного валютного фонду, передбачає покрокове зняття усіх валютних обмежень відповідно до темпів поліпшення макроекономічних умов в Україні.

Кінцева мета Національного банку – зняття всіх наявних обмежень і перехід до режиму вільного руху капіталу, який стане підґрунтям для полегшення ведення бізнесу та інвестиційного клімату в Україні, припливу іноземного капіталу, стійкого економічного зростання.

Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ