Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національний спротив на Львівщині: територіальна оборона та національна єдність

Масштаб національного спротиву та розгортання територіальної оборони на Львівщині збільшиться. Питання популяризації та цілої низки заходів розглянули під час постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської облради.
Фото: пресслужба ЛОР

Обласним обранцям пропонують проголосувати за активізацію промоції територіальної оборони Львівщини, а також напрацювати низку заходів для популяризації тероборони області.

“Не дивлячись на певні новини, в яких заявляють про зняття напруги щодо ймовірної агресії з боку рф, ми повинні бути готові. Маємо максимально розглянути питання реалізації виконання закону про національний спротив, зокрема 14 стаття Закону 1п. та п.5”, - зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Як зазначено у законі «Про основи національного спротиву», області та районі ради мають сприяти підготовці та виконанню завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період.

Одним з головних пунктів, на думку членів комісії, є популяризація національного спротиву через ЗМІ. 

“Станом на сьогодні вже розроблений сайт територіальної оборони, також розроблені макети білбордів та сітілайтів, які будуть розміщені по Львівщині. Тривають зйомки промоційних відео-матеріалів до вступу до лав територіальної оборони. ЛОДА щотижнево разом з представниками бригади сил тероборони проводять брифінги щодо національного спротиву. А також проводиться щоденна робота по інформуванню населення”, - прозвітував керівник департаменту комунікацій та внутрішньої політики Дмитро Посипанко. 

Наразі на Львівщині розробляються методичні рекомендації щодо основ поводження зі зброєю та надання домедичної допомоги, які будуть в електронному та паперовому варіантах. Для мешканців області вже розроблені методички щодо дій населення за сигналами оповіщення та в складних ситуаціях.

Також планується розповсюдження спеціальних флаєрів з QR-кодами, в яких буде інформація з переліком важливих методичних рекомендацій для населення Львова та Львівщини.

Довідково: дізнатись про діяльність тероборони львів'яни можуть за номером гарячої лінії 15-80. Він скерує до Центру рекрутингу територіальної оборони, що на вул. Пекарській, 41. Жителі області можуть користуватися номером 096 080 69 87, який з'єднує зі Штабом 103 Окремої бригади Сил ТрО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ