Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національний центр патріотичного виховання планують збудувати на Львівщині

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у Сприні провів першу нараду щодо підготовки проекту реконструкції спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака під Національний центр патріотичного виховання. Повідомили у прес-службі Львівської облради.

Як зауважив Олександр Ганущин, Сприня є вже сьогодні візитівкою не тільки Самбірщини, а й Львівщини. «Ми готуємося до відзначення 75-річчя Української Головної Визвольної Ради, подій, які мали місце на цій славній землі, – фактично ще одного центру українського державотворення, де проголошувалася і відновлювалася українська незалежність. 

Нам дуже важливо, щоб ці місця були увічнені в славі не тільки історичній, а щоб на цій історичній пам’яті зростало молоде покоління. Відтак прийнято рішення про розбудову спортивно-туристичного комплексу. І масштабний проект по його розбудові, синхронізований з 75-річчям УГВР, буде поданий на конкурс секторальної підтримки програм ЄС як табір в галузі освіти, а також на традиційні конкурси, які стосуються соціально-економічних питань, зокрема ДФРР. Проект має бути підтриманий Міністерством оборони, Міністерством освіти і науки, Мiнiстерством молоді та спорту. 

Думаю, що за 2-3 роки ми створимо тут якісно інший табір, абсолютно інше місце слави, абсолютно інше місце здобуття спортивних нагород і набуття навичок, підняття рівня національно-патріотичного духу. Це буде – центр національно-патріотичного виховання», - розповів голова Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, 15 липня під час «Ігор Нескорених» Олександр Ганущин задекларував намір перетворити місце, де створювалася Українська Головна Визвольна Рада, в національного рівня центр патріотичного виховання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ