Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національний волонтерський хаб створять у Львові

Волонтери завжди потребують безпечного простору, де б вони могли отримати підтримку від тих, хто їх зрозуміє
фото пресслужби ЛМР

Фото: Depositphotos

Львівське бюро євроінтеграції та Українська Волонтерська Служба підписали меморандум про співпрацю щодо створення Національного волонтерського хабу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Мета команди — створити унікальний офлайн та онлайн простір для підтримки волонтерів й організацій через поширення можливостей та обʼєднання волонтерських спільнот.

«Волонтери завжди потребують безпечного простору, де б вони могли отримати підтримку від тих, хто їх зрозуміє. Не лише від експертів, психологів чи юристів, а від людей, які так само щодня віддають свій ресурс і талант для допомоги. Хаб стане таким місцем — для експертної підтримки, для спілкування з однодумцями й для відчуття комфорту серед своїх», — говорить Олена Вузька, керівниця національних програм Української Волонтерської Служби.

Простір створюється Українською Волонтерською Службою у співпраці з ЛКП «Львівське бюро євроінтеграції» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Незабаром, кожен волонтер чи волонтерка з будь-якого куточка України зможуть отримати психологічні та юридичні консультації, дізнатись більше про можливості, які надає волонтерство, відвідати навчальні тренінги офлайн або ж долучитись до онлайн-трансляції.

«Україна та її громади рухаються до Європейського Союзу, де основними цінностями є демократичні. І волонтерство є важливою компонентою розвитку нашого суспільства в цьому ключі. Воно допомагає людям бути активними громадянами, включає різні соціальні групи й підтримує доброзичливе ставлення до участі у справах громади. Це важливо для сучасного суспільства, де кожен може робити свій внесок», — ділиться Олена Павлюк, директор ЛКП «Львівське бюро євроінтеграції».

«Станом на зараз робимо ремонти у приміщеннях, але з 5 грудня, сподіваємося, відкритися і бути офлайн-опорою і підтримкою для волонтерів, навчати їх в цьому просторі, надавати юридичну підтримку, розповідати про волонтерство», - додала Олена Вузька.

Відвідати простір можна буде вже за кілька місяців на вул. Єфремова, 37.

Волонтерський Хаб створюється у партнерстві з ЛКП «Львівське бюро євроінтеграції» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Довідково:

Українська Волонтерська Служба — громадська організація, яка з 2017 року розвиває культуру волонтерства в Україні.

ЛКП «Львівське бюро євроінтеграції» — організація, мета якої інтегрувати Львів з середовищем Європейського Союзу та стати драйвером євроінтеграції на рівні місцевого самоврядування України. Головними напрямами роботи ЛБЄ є співпраця з міжнародними партнерами та асоціаціями, участь у програмах ЄС та спільна реалізація проєктів, конференц-туризм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ