Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацпарку на Львівщині передали приміщення

У будівлі розташують природоохоронні науково-дослідні відділення та адміністрацію природного парку «Північне Поділля»
Фото з сайту Природно-заповідний фонд України

Національному природному парку «Північне Поділля» на Львівщині передали адміністративне приміщення. Тут працюватимуть природоохоронні науково-дослідні відділення та адміністрація парку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Гречаник передав представникам національного природного парку «Північне Поділля» ключі від будівлі колишнього підрозділу Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, яка розташована у селі Ясенів Золочівського району. 

До участі у зустрічі також долучилися і начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Роман Туцький.

«У цій будівлі розташують природоохоронні науково-дослідні відділення та адміністрацію національного природного парку «Північне Поділля». Попри те, що парку днями виповниться 13 років, питання адміністративного приміщення залишалося невирішеним. Від сьогодні домівка місця у селі Ясенів. Вірю, що тут створять всі умови для якісної роботи та розвитку заповідного об’єкту», – зазначив Руслан Гречаник.

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик Оксана Війтик зауважила, що в будівлі є можливість облаштувати еколого-просвітницький центр. Для цього департамент екології та природних ресурсів готовий сприяти у налагодженні контактів парку з польськими природоохоронними установами з метою залучення коштів міжнародної технічної допомоги.

Довідково:

Основними завданнями Національного природного парку «Північне Поділля» є збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів, проведення наукових досліджень природних комплексів, створення умов для туризму і рекреації, а також проведення екологічної освітньо-виховної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ