Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацполіція: Міжнародний день солідарності трудящих в Україні пройшов спокійно

Як повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції України, в державі відбулося понад 90 масових заходів. Серйозних порушень публічної безпеки і порядку не зафіксовано, за одним фактом відкрито кримінальне провадження.

1 травня 2017 року у 18 регіонах держави відбувся 91 масовий захід з нагоди відзначення Міжнародного дня солідарності трудящих. Участь у них узяли понад 19,1 тисяч осіб. Найбільш багатолюдними були заходи у Херсонській області (6 тисяч осіб) та м. Києві (3,5 тисячі осіб).

Публічну безпеку і порядок під час відзначення Міжнародного дня солідарності трудящих в Україні забезпечували понад 4,9 тисяч правоохоронців: 3,5 тисячі поліцейських та понад 1,4 тисяч військовослужбовців Національної гвардії України.

В цілому масові заходи відбулися без серйозних порушень публічної безпеки і порядку. Завдяки вчасному втручанню поліцейських вдалося не допустити конфліктів між учасниками масових акцій у Вінниці та Харкові.

Водночас до Херсонського відділу поліції надійшло повідомлення від голови місцевої  філії однієї з політичних партій. Громадянин повідомив, що невідомі особи в кількості 50 осіб пошкодили вікно офісу його політсили та кинули у приміщення дві димові шашки. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ