Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада знову перевірить телеканал "Інтер" через трансляцію радянських фільмів

12 серпня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула на засіданні результати моніторингу ПрАТ «Телеканал «Інтер» за 26, 27, 28, 29, 31 липня і 3, 4 та 7 серпня цього року і через виявлені ознаки порушення українського законодавства призначила йому позапланову безвиїзну перевірку.

Про це інформують на офіційному сайті Нацради.

Телеканал показує фільми з російськими акторами, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і тим самим порушує чинне законодавство.

В ефірі «ІНТЕРА» транслювалися такі фільми: 

  • «Місце зустрічі змінити не можна» («Место встречи изменить нельзя») за участі Станіслава Говорухіна;
  • «Бранець замка Іф» («Узник замка Иф») за участі Михайла Боярського;
  • «Д’Артаньян і три мушкетери» («Д’Артаньян и три мушкетера») за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова, Бориса Клюєва;
  • «За сімейними обставинами» («По семейным обстоятельствам») за участі Євгена Стеблова;
  • «Велика перерва» («Большая перемена») за участі Валентини Тализіної.

Закон України «Про телебачення і радіомовлення» регламентує, що не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці (абзац десятий частини другої статті 6). Згаданий Перелік оприлюднено на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Перевірку цього ліцензіата регулятор проведе в період із 30 серпня по 10 вересня 2021 року. Мовник має надіслати до 2 вересня на адресу Національної ради документи та матеріали, необхідні для проведення безвиїзної перевірки, а також свої пояснення. Результати перевірки розглядатимуться на засіданні.

Це вже третя перевірка, що призначена телеканалові «ІНТЕР» за подібні порушення. Нещодавно, а саме 15 і 29 липня, Національна рада  також ухвалювала рішення про проведення позапланових перевірок цього мовника. Вочевидь, телеканал не реагує на рішення регулятора й далі ігнорує чинне законодавство України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ