Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Навесні 2016 року сепаратисти на Донбасі планують провести призов на строкову службу

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. Зберігається висока інтенсивність вогневого впливу на сили АТО, у т.ч. із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це йдеться у повідомлення ГУ розвідки міноборони.

12 грудня ц.р. здійснено 51 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, танків, БМП та 82-мм мінометів, з них: 13 – Миронівський, Луганське, Майорськ, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 33 – Новгородське, Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); три – Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); два – Широкине (Маріупольський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Брянка, Горлівка, Донецьк, Роздольне, Комсомольське забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм (САУ) та мінометів.

Основні зусилля противника зосереджені на: удосконаленні військової інфраструктури базування регулярних російських підрозділів на тимчасово окупованій території Донбасу; перевірці стану готовності з’єднань та частин 1 та 2 АК до виконання бойових завдань; ротації/перегрупуванні підрозділів на Сєвєродонецькому, Слов’янському, Донецькому та Волноваському напрямках; веденні розвідки сил АТО на Маріупольському напрямку; логістичному забезпеченні.

Через незадовільні умови служби у російських окупаційних військах загострюються проблеми з комплектуванням особовим складом. Зважаючи на зменшення потоку російських найманців та збільшення числа військовослужбовців, що бажають розірвати контракт з російським командуванням, навесні 2016 року на окупованих територіях Донбасу планується провести призов на строкову службу.

Зростає кількість жертв серед мирного населення від застосування зброї особовим складом окупаційних військ. З метою вирішення сварки на побутовому підґрунті, яка виникла після вжиття спритних напоїв, військовослужбовець одного з підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади застосував бойову гранату. Внаслідок вибуху загинула мешканка м.Горлівка БАБІЧ Тетяна Володимирівна (1959 року народження), а її син отримав поранення.

З метою забезпечення зростаючих потреб у похованні загиблих, у Калінінській виправній колонії №27 (Горлівка) збільшено норму щоденного виготовлення гробів до 50 одиниць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ