Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які типи і види дряпки для кота існують і чому варто їх придбати

  1. Зміст
  2. Навіщо коту потрібна кігтеточка
  3. Які є види дряпки для кота
  4. Види матеріалів для кігтеточки

Навіщо коту потрібна кігтеточка

Обзавівшись котом, люди буквально потопають у радості та щасті, яке дарує їм улюблений вихованець. Але ось часта проблема, з якою стикаються власники котів - це те, що тварина точить кігті об килими, стіни, дивани, крісла та інші м'які меблі. Відучити кота це робити неможливо, і найгірше, що можна зробити - це насварити або покарати кота за те, що він точить пазурі. Адже це їхня природна потреба. Але можна мінімізувати або навіть повністю виключити шкоду меблів та дизайну квартири чи будинку, якщо купити дряпки для кота та привчити улюбленця до неї. Щоб він ходив точити кігті не до вашого диванчика, а до своєї кігтеточки.

Кіт не може не точити пазурі. Це закладено в ньому природою і це частина його обов'язкового догляду за собою. Навіть якщо ви підстригаєте вихованцю кігті, цього недостатньо. Кіт все одно буде їх точити і наводити з ними лад самостійно. Тому що коли кішка точить пазурі – це не просто спосіб зробити манікюр. Це також спосіб комунікації. Наприклад, під час сточування кігтів кішка скидає надлишки енергії та емоцій, які в ній накопичилися. Наприклад, кіт може довго стежити за птахами чи метеликами у вікно, але не мати змоги їх зловити. І від цього в ньому накопичуються емоції, які він скидає, різко зістрибуючи з підвіконня і прямуючи до дряпки. Також часто можна спостерігати, як зустрічаючи господаря з роботи, кішка радісно треться об його ноги, а потім біжить точити пазурі. Або ж точить їх об килим чи меблі поруч із господарем. Так вона виявляє сильну любов.

Також за допомогою сточування кігтів кішки та коти залишають свій запах на предметах, помічаючи територію. І зазвичай, якщо в будинку кілька котів, або ж раніше тут проживав інший вихованець, коти виберуть собі як кігтеточку меблі в тій області, де це робив раніше  інший кіт.

Тому відучити кота точити пазурі неможливо. Та це й не потрібно. Це їх природа. Тому замість того, щоб лаяти вихованця за нормальну для нього поведінку, варто просто купити дряпки для кота. І це вирішить більшість проблем із зіпсованими меблями чи килимами.

Які є види кігтеточки для кота

Сьогодні в зоомагазині можна знайти і купити різні дряпки для кота. Вони відрізняються як розмірами, так і конструкціями, забарвленням, матеріалами, виробником та цінами. Вибирати дряпки для кота варто з надійних та перевірених брендів, наприклад, таких як Природа, які при цьому ще й відрізняються приємними цінами. Вибір кігтеточок дуже великий, і якщо ви хочете купити таку, яка точно сподобається вашому улюбленцю, то радимо заглянути в зоомагазин MasterZoo, особисто або на сайт. Щоб вибрати ідеальний аксесуар для сточування кігтів кішки або кота.

За своїм принципом є кілька основних видів кігтеточок.

  • Стовпчики. Це вертикальні конструкції, які внизу мають плоску основу та ставляться на підлогу. Сама ж кігтеточка має вигляд стовпчика, і саме цим і приваблює кішку, адже ці тварини люблять забиратися на дерева, стовпи, шафи та займати високі позиції. Стовпчики можуть бути одиночними або доповнені різними платформами для лежання чи іграшками. Іноді можуть не встановлюватись на підлогу, а кріпитися до стіни.
  • Будиночки. Це кігтеточка з будиночком, де вихованець може не просто поточити кігтики, а й поспати або полежати і спостерігати за своїми володіннями. Добре дозволяє заощадити місце та подарувати кішці не тільки дряпку, а й симпатичний будиночок.
  • Комплекс. Більш розширений варіант з будиночком, коли крім кігтеточки кіт отримує ще різні гамаки, різнорівневі платформи для сидіння та ігор, тунелі, підвіски з іграшками та іншим.
  • Лежанки. Це горизонтальні кігтеточки, які ще й виконують функцію лежанки або гамака. Дуже подобаються тим кішкам, які люблять точити пазурі об подушки диванів, покривала, килими та інші лежачі поверхні.

Види матеріалів для кігтеточки

Виробники використовують для виготовлення своїх кігтеточок різні матеріали. І на цей параметр варто звертати увагу, якщо ви хочете купити ганчірки для котів, які прослужать довго і будуть надійними, не зашкодять вашому вихованцю. Наприклад, не впадуть на нього або не тріснуть під його лапками, травмувавши. Тому давайте розберемося, які матеріали використовують для кігтеточок для кота і який краще вибрати.

Якщо говорити про різні будиночки та комплекси, то вони найчастіше оббиті чимось м'яким, типу плюшу. Щоб кішці було приємно та тепло на них лежати. Сам каркас кігтеточки часто виконують з дерева або матеріалів за типом ДСП або ДВП. Вони міцніші, ніж картон і його похідні, які теж використовують для основи кігтеточок, але вони не можуть похвалитися витривалістю та довговічністю.

Покриття кігтеточки може бути із щільного каната, сизалю, ковроліну, хутра. Хутряні та тканинні кігтеточки зустрічаються нечасто, тому що вони мають більш м'яку структуру і подобаються не всім кішкам, та ще й досить швидко стають непридатними. Сизаль, канат та ковролін є більш практичним вибором і мають гарну для сточування кігтів жорсткість. Плюс - велика палітра кольорів та різноманітність виробників.

Важливо купити дряпку для котів у перевіреному місці, де можна не переживати за надійність та якість кігтеточки. Де знатимеш, що вона не розвалиться через місяць, а канат для обмотки кігтеточки якісний і натуральний, і не обпалить лапки вихованця, коли той почне з ним грати. Тому вибирайте ганчірки для котів у зоомагазині MasterZoo, де на вас чекають хороший асортимент, висока якість товарів, низькі ціни, знижки та можливість доставки в будь-яке місто. Одні суцільні переваги!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ