Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найактуальніші програми МТД, які працюють на Львівщині

Львівщина активно демонструє свій економомічний розвиток, зокрема йдеться про співпрацю та партнерство з країнами-сусідами щодо проєктів міжнародно-технічної допомоги.

Про це розповіли на сьогоднішньому брифінгу щодо реалізації таких проєктів на території Львівської області.

На сьогодні програм є надзвичайно багато. Кожна з них працює або на постійній, або на строковій основі відповідно до чітко визначених цілей та вимог. 

“Наша область є однією з шести, що межує з Європейським Союзом і беручи до уваги те, що наша область займає фактично половину загальної протяжності кордону з Республікою Польща наша область є своєрідними воротами на захід. В області зараз реалізовуються понад 60 проєктів міжнародно-технічної допомоги”, - розповів директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Роман Шепеляк. 

Роман Шепеляк

Однак зважаючи на обсяг впливу на соціально-економічний розвиток, Роман Шепеляк звернув увагу на такі найбільш актуальні програми, які на даний час активно працюють:

Грантова програма по проєктах людської безпеки «Кусаноне»

До проєктів належать зокрема медична допомога, освіта, спорт, навколишнє середовище.

Також зосереджують увагу на наданні допомоги нужденним, наданні виробничого обладнання для малих та середніх підприємств, наданні  медичного обладнання для лікарень, проведення ремонтних робіт у навчальних закладах, закупівля обладнання для закладів культури тощо. 

Проєкт «ГОВЕРЛА»

П’ятирічна програма, яка зосереджена на впровадженні та створенні ефективної системи інституцій децентралізованого самоврядування в Україні. 

Впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Програма Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна

Програмний період, який триватиме з 2021 по 2027 роки перебуває на етапі формування програмних документів. Плановий бюджет програми  становить  близько 175,8 млн євро. Наразі затверджено стратегічну частину програми та тематичні цілі, зокрема пріоритетами стали: довкілля, здоров’я, туризм та кооперація.  

Для участі в зазначеній Програмі необхідно знайти польського партнера та укласти відповідну декларацію про партнерство, у якій буде визначено розподіл обов’язків між бенефіціарами проєкту. 

Програми польський та інші партери мають мати чіткий розподіл обов’язків та пропорційний розподіл грантової частини. 

Прийом проєктних заявок розпочнеться планово у наступному році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ