Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Найбільша кількість смертельних ДТП стається у Львівскій області

Львівська область - лідер по кількості смертельних ДТП. За останні чотири місяці так загинуло 75 людей.

Про це повідомляє Opendatabot, платформа для роботи з відкритими даними.

Загалом щомісяця в Україні відбувається близько 11 тисяч ДТП. В кожному 60-му ДТП гине людина. Це близько 180 людей на місць.

Найбільша кількість ДТП за останні чотири місяці відбулися в Київській області (3410) та Києві (11990). На другому місці Одеська (3842), Харківська (3689) та Львівська (3272) області.

Проте кількість смертельних випадків в Київській області відносно невисока (56 випадків в області та 32 в Києві). Найбільше смертельних ДТП за останні чотири місяці сталися у Львівській (75), Одеській (60) та Дніпропетровській (60) області.

В Дніпропетровську кожна шоста смертельна аварія відбувається за участі автобусів. Тоді як у решті областей таких випадків одиниці. Так, за останні чотири місяці в ДТП з автобусами померло 11 людей.

“Важливо розуміти, що в статистиці ми не маємо розподілу між містами та областями. Єдиним виключенням є Київ, як окрема адміністративно-територіальна одиниця. У містах завжди співвідношення ДТП/загиблі менше ніж поза містами, оскільки інтенсивність руху транспорту більша, а швидкості менші”, - коментує Віктор Загреба, менеджер реформ дорожнього сектору команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України.

Дані для дослідження надала на запит Opendatabot Національна поліція України
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ