Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільший світлодіодний Прапор України засяяв у Дніпрі

День Прапора та День незалежності України Дніпропетровська ОДА вже традиційно відзначає неформально. Стіни адмінбудівлі перетворили на велетенський синьо-жовтий стяг.

Створили його за допомогою світлодіодних ламп. Масштабним патріотичним проектом уже зацікавилася Книга рекордів України. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко, інформує департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

"Дніпропетровська ОДА вже стала символом боротьби з російською агресію, символом волонтерства, миру та інновацій. Понад рік долаємо стереотипи. Понад рік впроваджуємо реформи. Центр допомоги бійцям АТО, Prozorro, iGov, децентралізація. Це далеко не повний перелік усіх проектів, які стартували на Дніпропетровщині та поширилися на інші регіони країни. І лише наша ОДА сяє кольорами українського Прапора, який видно вночі з висоти пташиного польоту. Це наш подарунок країні до її 25-річчя", - наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Монтували осяйний прапор близько тижня. Його довжина понад 60 метрів, ширина - майже 30 метрів. Для того, щоб засяяла вся будівля ОДА на фасаді встановили 110 прожекторів із 2 328 світлодіодами. Така кількість світлодіодів претендує на рекорд. Книга рекордів України вже зацікавилася найбільшим світлодіодним Прапором країни.

"Проект дуже цікавий для нас. Однак були деякі технологічні особливості. Жовтих світлодіодів у природі не існує. А будівля мала сяяти синьо-жовтим кольором. Вихід із ситуації знайшли - застосували світлодіоди янтарного та зеленого кольорів. Вони разом дали жовтий колір", - розповідає керівник підрядної організації Євген Логінов.

Підсвітка будівлі ОДА виконана за останніми енергозберігальними технологіями. Усі світлодіоди споживають електроенергії не більше за звичайний електричний обігрівач чи бойлер. Жодної копійки бюджетних грошей на проект не витратили. Усі роботи виконано приватним коштом.

Дніпропетровська ОДА перетворюється на велетенський прапор щовечора з 20.00. Залежно від пори року час може змінюватися. Підсвітку вмикатимуть разом із зовнішнім освітленням вулиці.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ