Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Аваков - найдорожчий міністр уряду Яценюка

Міністру внутрішніх справ Арсенові Авакову платять у Кабміні більше, ніж іншим міністрам. Про це пише «Апостроф» із посиланням на офіційні відповіді уряду та міністерств на запит.

У МВС повідомили, що посадовий оклад Арсена Авакова, як і інших міністрів, становить 92% від розміру окладу прем'єра – 6109 грн. Проте, крім цього, міністр внутрішніх справ також отримує низку надбавок – за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці, за виконання функцій державного експерта з питань таємниць і навіть за «почесне звання «Заслужений економіст України». Сукупно з окладом і надбавками зарплата Авакова становить 13774 грн 94 коп. При цьому більшість членів Кабміну позбавлені таких доповнень до окладу.

Як пояснили в апараті уряду, голова МВС не підпадає під постанову (№43 від 14.02.2015), згідно з якою 2015 року заробітна плата членам Кабміну, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів нараховується виключно в розмірі посадового окладу.

«Ця норма не поширюється на керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Але за бажання міністр може відмовитися від надбавок», – сказав співрозмовник з апарату уряду.

http://forbes.net.ua/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ