Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Найманці РФ продовжують перешкоджати діяльності спостерігачів ОБСЄ

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 21 лютого 2019 року, в черговий раз зафіксували заборону під час виконання мандата СММ на Донецькому напрямку. Так, на блокпості поблизу Ковського (на півдні від Донецька) четверо озброєних найманців збройних формувань російських окупаційних військ відмовили патрулю Місії у проїзді. Окупанти пояснили відмову «проведенням навчань у цьому районі».

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими дії російсько-окупаційних військ та їхніх найманців по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ, які бойовики на блокпостах прикривають «наказами від керівництва» чи «питаннями безпеки», змушуючи команди СММ чекати окремих дозволів чи, навіть, взагалі покинути той чи інший район, непідконтрольний владі України. Такі безвідповідальні дії свідчать про те, що керівництву окупантів є, що приховувати, тому вони усіляко перешкоджають діяльності міжнародних спостерігачів, цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ