Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найвідомішим у Darknet ресурсом заправляли українці

Найвідомішим у Darknet ресурсом заправляли українці – Кіберполіція.

Четверо українців створили та підтримували діяльність найвідомішого у Darknet ресурсу "xDedic", що дозволяв користувачам продавати й купувати доступ до зламаних серверів.

Як повідомляє Кіберполіція, зловмисники встигли продати понад 70 тисяч паролів та логінів віддаленого доступу до серверів зі 170 країн світу.

Документували злочинну групу в рамках спільного досудового міжнародного розслідування між правоохоронними органами України та Бельгії, із залученням колег з Європолу, Євроюсту та правоохоронців США.

Працівники Національної поліції встановили всіх учасників злочинної групи – громадян України, місця їх перебування та місця зберігання комп’ютерної техніки.

До складу групи входили чотири громадянина України віком від 27 до 37 років: "Вони здійснювали масові втручання в роботу серверів, які належать державним і приватним компаніям, а також фізичним особам".

"Шляхом перебору паролів та логінів (атака bruteforce) зловмисники отримували несанкціонований повний контроль над комп’ютерами, а відтак доступ до конфіденційної комерційної інформації, яка на них зберігалася", – зазначає Кіберполіція.

"Шкідливе програмне забезпечення вони налаштували таким чином, щоб зламувати сервери, розташовані у Європі, США та Канаді", – додають правоохоронці.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ