Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАЗК отримало новий інструмент контролю за виборчими фондами

НАЗК погодило Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України, - інформують у прес-службі НАЗК.

Основною метою прийняття Порядку є виявлення фактів порушення законодавства з питань формування та використання коштів виборчих фондів, а також визначення механізму взаємодії органів контролю між собою та з розпорядниками рахунків виборчих фондів.

"Положення цього Порядку покликані, серед іншого, реалізувати законодавчі повноваження Національного агентства зі здійснення державного контролю за своєчасністю подання звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів на виборах Президента України, повнотою таких звітів та достовірністю включених до них відомостей" – зазначила член Національного агентства Наталія Корчак.

Порядок визначає процедуру здійснення Центральною виборчою комісією та банками, в яких відкрито рахунки виборчих фондів, контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України.

Також документом визначено механізм здійснення Національним агентством контролю за дотриманням вимог Закону України "Про вибори Президента України" щодо фінансування передвиборної агітації кандидатів.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України "Про вибори Президента України" Національне агентство здійснює контроль за дотриманням вимог цього Закону щодо фінансування передвиборної агітації кандидатів на пост Президента України.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ