Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК проводить перевірку щодо "дорогих поїздок" Тимошенка

Нацагентство з питань запобігання корупції перевіряє інформацію, поширену у ЗМІ, щодо використання заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком дорогих авто.
Фото: УП

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів очільник НАЗК Олександр Новіков.

На запитання журналістки про те, чи вивчає НАЗК ситуацію з машинами Кирила Тимошенка, Новіков сказав: "НАЗК проводить перевірку за відповідною інформацією в ЗМІ".

"Якщо ми [Україна] хочемо отримати мільярди доларів на відновлення України й на військову допомогу, що гарантує нашу перемогу в цій війні, ми маємо гарантувати нашим західним партнерам підзвітність органів державної влади", – розповів він.

За словами Олександра Новікова, на уряди партнерів України є певний тиск — росія використовує наратив, що Україна є державою, де не вибудувані механізми запобігання корупції, а тому не треба надавати їй допомогу. Партнери України мають мати підстави, аби пояснити своїм виборцям, чому ця допомога надається.

"Тому потрібна подача декларацій, подача звітів політичних партій, щоби бачити, що ніхто не наживається на людському горі. Це забезпечення систем управління ризиками. Без цього ми не зможемо перемогти росію", – додав Новіков.

Нагадаємо, наприкінці жовтня журналісти BIHUS info розповідали, що Кирило Тимошенко їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, яке Україні передала компанія General Motors для вивезення українців із зони бойових дій і для гуманітарних місій. 

За кілька днів після оприлюднення розслідування Тимошенко заявив, що надалі користуватись цим авто не буде, і звернувся до ДУС щодо передачі цього автомобіля в один із прифронтових регіонів, де він буде використовуватися в гуманітарних цілях.

Першого грудня УП оприлюднила світлини, на яких Кирило Тимошенко за кермом Porsche Taycan 2021 року, вартістю $100 000, пересувається Києвом та областю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ