Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК внесло до спонсорів війни компанію-партнера «Роснєфті»

Партнером Weatherford у рф є нафтова компанія «Роснєфть», яка залишається основним замовником її послуг.
Фото - ілюстративне

Національне антикорупційне бюро внесло до переліку міжнародних спонсорів війни ірландсько-американську компанію Weatherford.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Нафтовидобувна сфера залишається стратегічно важливою для росії, бо дозволяє рф використовувати енергоносії як зброю та впливати на інші держави. Хоч на росію накладені санкції у цій сфері, ірландсько-американська компанія Weatherford International продовжує працювати у рф, сплачувати там податки на мільйони доларів США та забезпечувати технологічні спроможності країни-агресора у нафтовій галузі», – зазначає Нацагентство.

Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання та наданні сервісних послуг нафтогазовим підприємствам. 

Компанія працює в росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць та утримує на території рф сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування. У 2022 році три дочірні компанії виробника  разом сплатили податків до бюджету агресора на понад $15 млн. 

Партнером Weatherford у рф, зокрема, є нафтова компанія «Роснєфть», яка залишається основним замовником її послуг. 

Weatherford також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з росією. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року, вона імпортувала товарів в росію на майже $1,5 млн. Серед них: матеріали та запчастини для нафтогазової промисловості (фітінги, клапани, вали, прокладки, пластмасові вироби, підшипники).

«Weatherford має чіткий намір продовжувати виконувати чинні контракти та укладати нові договори із замовниками в росії», – додала пресслужба НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ