Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Назвали імена учасників Міжнародної програми обміну для видавців

13 листопада Британська Рада оголосила учасників першої Міжнародної програми обміну для видавців.

Це нова ініціатива, націлена на створення зв’язків між професіоналами видавничої справи у Великій Британії та видавцями, що працюють на інших ринках, які зростають, - передає ЛітАкцент.

Шість професіоналів видавничої справи із Великої Британії отримають напарників з України, Грузії та Туреччини – країн із видавничими ринками, що зазнають швидких змін – для участі у взаємних навчальних та інсайдерських візитах, заходах для галузевого нетворкінгу й тренінгах із професійного розвитку.

Стипендіатами з України стали Микола Ковальчук (ʺArtHussʺ) і Катерина Носко (ʺISTʺ).

Наприкінці програми стипендіати зможуть подати заявку на грант до 3000 фунтів стерлінгів від професійного Фонду розвитку, аби мати можливість продовжувати формування міжнародних професійних зв’язків у видавничій галузі.

ʺМи знаємо з власного досвіду, як співпраця в міжнародній видавничій спільноті сприяє появі нових підходів і розширенню можливостей. Ми з інтересом очікуємо зародження ідей та нововведень, що будуть результатом нашої нової стипендіальної програмиʺ, – зазначила директорка літературної програми Британської Ради – Рейчел Стівенс.

Британська Рада – міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої полягає у поглибленні культурних зв’язків та освітніх можливостей. З 1934 року вона є британською благодійною організацією, діяльність якої регулюється Королівською хартією і державними органами Великої Британії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у історичній бібліотеці презентували віртуальну виставку робіт Шиллера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ