Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Названо небезпечні пляжі України: де можна підчепити хворобу

Лідерами за кількістю найбрудніших пляжів в Україні є Київська та Вінницька області. Про це свідчать дані Центру громадського здоров'я МОЗ, передає УНН.

На Київщині нараховується 14 "небезпечних" пляжів, на Вінниччині - 11.

"Якість води у межах цих пляжів і рекреаційних зон не відповідає стандарту на мікробне забруднення за індексом ЛКП (лактопозитивні кишкові палички)", - повідомили у ЦГЗ МОЗ.

Також досить брудними та небезпечними виявились столичні пляжі.

Йдеться, зокрема, про пляж "Райдуга" (оз. Райдуга), пляж Тельбін (оз. Тельбін), пляж "Черторой" ( Деснянський район, ПКіВ Дружби народів) та ще 7 пляжів, що розташовані на території столичного Гідропарку: "Дитячий", "Передмістна слобідка", "Золотий", "Венеція", "Молодіжний", "Центральний", "Веселка".

Зазначається, що у період із 22 червня по 5 липня Центр провів 1500 досліджень якості річкової води за мікробіологічними показниками.

"З них не відповідають нормативам на мікробне забруднення 114 досліджень (7,6%)", - йдеться у повідомленні.

Також, протягом звітного періоду Центр провів 1001 дослідження якості води на території південних областей України, що мають вихід на морське узбережжя.

" З них 30 проб (3%) не відповідають вимогам стандарту на мікробне забруднення (морська вода – 1,2% із 782 досліджень, річкова вода – 9,6% із 219 досліджень)", - йдеться у повідомленні.

Із повним переліком українських пляжів, де МОЗ купатися не рекомендує, можна ознайомитися тут.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ