Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Названо підконтрольні Києву українські підприємства в ОРДЛО

Українська сторона зберігає контроль над активами державних компаній "Укрзалізниця" та "Укренерго", що залишилися на окупованій території Донбасу а також над підприємствами-експортерами "Метінвестхолдингу" та корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Про це в інтерв'ю DT.UA розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами, наявність в ОРДЛО української енергосистеми та підприємств демонструють відмінність неконтрольованих територій Донбасу від ситуації в анексованому Росією Криму.

"Це необхідно, коли ми хочемо, щоб ці підприємства продовжували працювати, експортувати. А вони не можуть продати продукцію без підтвердження Україною сертифікату походження, це український товар. Сертифікат так просто не отримаєш", - зазначив Черниш.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб також надало DT.UA перелік українських приватних підприємств-експортерів, oj працюють на неконтрольованих територіях (без уточнення обсягів поставок продукції на експорт).

Група компаній "Метінвестхолдинг" (6 874 особи):

ПАТ "Єнакіївський металургійний завод" (випускає металопродукцію безперервнолитої заготовки, кутки, швелери, балки, профілі для судно- і машинобудування, а також арматурний прокат для будівництва);

СП ВАТ "Метален — сталь";

ЗАТ "Макіївський металургійний завод" (продукція - чавун, сталь і феросплави).

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (7238 осіб).

Серед країн імпортерів корпорації ІСД - Білорусь, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Єгипет, Колумбія, Литва, ОАЕ, Польща, Росія, Румунія, Саудівська Аравія, Словаччина, Туреччина, Україна, Хорватія, Чехія і Естонія.

ПАТ "Алчевськкокс" (продукція: кокс доменний, кокс доменний із трамбованої шихти, горішок коксовий, коксовий дріб'язок, а також супровідна продукція — бензол сирий кам'яновугільний, смола кам'яновугільна, кислота сірчана, амонію сульфат коксохімічного виробництва);

ПАТ "Экоэнергія";

ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" (випускає металургійну і коксову продукцію).

Раніше повідомлялося, що Росія використовує "гуманітарні" конвої для вивезення з окупованих територій Донецької та Луганської областей обладнання промислових підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ