Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ оштрафував банк Тігіпка на 14,4 млн гривень

“Універсал банк”, що перебуває у власності Сергія Тігіпка оштрафували на 14,38 млн грн за "відмивання" коштів. Про це повідомляє "Еспресо" із посилання на прес-службу Нацбанку України.

Національний банк України оштрафував "Універсал банк", що належить українському олігарху Сергію Тігіпку, на 14,38 млн грн за проведення операцій, що містять ознаки відмивання коштів.

Зазначено, що протягом 2016-2017 років "Універсал банк" проводив розрахунки своїх клієнтів за фіктивними документами або взагалі без них. При цьому, банк продовжував обслуговувати таких клієнтів попри те, що відніс цих клієнтів до групи підвищеного ризику та мав припинити з ними ділові відносини.

"Так, протягом близько місяця після прийняття банком таких рішень (щодо зарахування клієнтів до групи підвищеного ризику - ред.) клієнтами банку проведено фінансові операції на загальну суму близько 266 млн грн", - зазначають в НБУ.

Крім цього, зазначені клієнти фігурують у низці кримінальних справ щодо відмивання грошей та ухилення від оподаткування.

В "Універсал банку" зазначають, що відповідні операції, за які на банк наклали штраф, проводилися банком ще до того, як його придбав Сергій Тігіпко.

"Хочемо звернути увагу, що штраф накладено у зв'язку з обслуговуванням клієнтів, ділові стосунки з якими були встановлені ще в 2015-2016 рр. - в період управління попередніх акціонерів банку і їх менеджменту", - йдеться у повідомленні прес-служби банку.

Еспресо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ