Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ розвиває діалог з Європейським союзом

НБУ розвиває діалог з Європейським союзом
НБУ розвиває діалог з Європейським союзом
НБУ розвиває діалог з Європейським союзом
НБУ розвиває діалог з Європейським союзом
1/2
Національний банк активно розвиває діалог з Європейським Союзом. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі НБУ.

Так, минулого тижня представники Національного банку України взяли участь у офіційних заходах у Представництві ЄС в Україні.

Під час зустрічі з економічними радниками посольств держав-членів ЄС, що відбулася 26 вересня 2019 року, йшлося про залучення прямих іноземних інвестицій та економічний розвиток України. Участь у обговоренні з боку НБУ взяли заступник Голови Олег Чурій, керівники департаменту статистики та звітності Юрій Половньов та управління європейської інтеграції та міжнародних програм Володимир Кучин. У центрі уваги зустрічі була монетарна політика Національного банку. У квітні Національний банк розпочав цикл пом`якшення монетарної політики — облікову ставку було знижено тричі (у квітні, липні та вересні) з 18,0% до 16,5%. Прогноз облікової ставки передбачає її зниження до 9% на кінець 2020 і 8% на кінець 2021 року.

Наступного дня відбулося п’яте засідання кластера ʺМакроекономічне співробітництво, управління державними фінансами: бюджетна політика, внутрішній контроль та зовнішній аудит, статистика, облік і аудит, боротьба із шахрайствомʺ Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Зокрема, Володимир Лепушинський, заступник директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ, презентував детальний огляд грошово-кредитної політики, а Віталій Ваврищук, директор департаменту фінансової стабільності НБУ, зосередив увагу на питаннях фінансової стабільності, висвітливши прогрес щодо впровадження реформи фінансового сектору в Україні.

Зі свого боку, представники ЄС під час засідання презентували огляд останніх тенденцій розвитку сектору фінансових послуг Європейського Союзу з фокусом на виклики, пов’язані з ухваленням нового банківського законодавства (CRD5/CRR2/), та представили план заходів щодо забезпечення фінансування сталого розвитку.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, підприємства переробної промисловості на Львівщині поповнили бюджет на 3,7 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ