Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ ввів у обіг пам’ятну монету "Казимир Малевич"

Національний банк сьогодні, 5 листопада, ввів у обіг пам’ятну монету “Казимир Малевич”. Про це інформують у прес-службі НБУ.

НБУ ввів у обіг пам’ятну монету "Казимир Малевич"

Присвячена художнику, одному із засновників супрематизму, визначному теоретику авангардного мистецтва, педагогу – Казимиру Севериновичу Малевичу. Уродженець Києва, який початкову художню освіту здобув у Київській рисувальній школі М. Мурашка, Казимир Малевич став одним із найвпливовіших художників ХХ ст., викладав у мистецьких навчальних закладах Москви, Вітебська, Петербурга, Києва. Його послідовниками стали українські та німецькі конструктивісти, американські мінімалісти, французькі абстракціоністи.

Аверс пам’ятної монети "Казимир Малевич"

На аверсі монети розміщено: угорі на дзеркальному тлі – малий Державний Герб України, праворуч від якого – напис УКРАЇНА, на матовому тлі – стилізований портрет Казимира Малевича, унизу написи – 2 ГРИВНІ/2019; ліворуч під портретом логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

Реверс пам’ятної монети "Казимир Малевич"

На реверсі монети на матовому тлі стилізовано-фактурно зображено художнє полотно, підготовлене до роботи, на тлі якого внизу розміщено напис КАЗИМИР/МАЛЕВИЧ, унизу – роки життя 1879/1935.

Художник: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій

Скульптор: Іваненко Святослав , Чайковський Роман

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, НБУ ввів в обіг пам’ятну монету присвячену 100-річчю Національної капели "Думка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ