Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ ввів в обіг пам’ятну монету присвячену Львівській музичній академії

Сьогодні, 5 вересня, Національний банк ввів у обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні “175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка”. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі НБУ.

НБУ ввів в обіг пам’ятну монету “175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка”

Ця монета продовжує серію “Вищі навчальні заклади України” та присвячену одному з найстаріших музичних навчальних закладів в Україні та Європі, який за результатами своєї діяльності здобув загальнодержавне та міжнародне визнання. Виникнення та існування академії тісно пов’язані з діяльністю музичних навчальних закладів Львова, історія яких сягає ХІХ століття. У музичній академії здобули освіту такі зірки музичної сцени, як С. Крушельницька, Д. Січинський, О. Мишуга, В. Барвінський, М. Скорик та багато інших.

Вона виготовлена з нейзильберу, коштує 41 гривню, тираж її – 30 000 штук. 

На аверсі монети розміщено стилізовану композицію: на тлі нотних рядків зображено музичний інструмент – ліру, угорі якої – малий Державний Герб України, під ним написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ; унизу: логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та рік карбування монети – 2019.

Аверс монети “175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка”

На реверсі монети розміщено зображення будівлі академії, над яким – портрет композитора і педагога Миколи Лисенка та написи: ЛЬВІВСЬКА НАЦІОНАЛЬНА МУЗИЧНА АКАДЕМІЯ ІМЕНІ М. В. ЛИСЕНКА (угорі півколом), 175/РОКІВ (унизу).

Реверс монети "175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка"

Художники: Таран Володимир , Харук Олександр , Харук Сергій

Скульптор: Дем`яненко Володимир

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ