Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не усі громади Львівщини забезпечили облаштування шкільних автобусів GPS-трекерами

Громади Львівщини не завжди використовують усі можливості, які надаються їм в межах обласних цільових програм, а також не вчасно використовують обласні кошти. На цьому наголосила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус під час засідання профільної комісії 3 грудня.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Зокрема, йдеться про те, що у Комплексній програмі розвитку освіти Львівщини цього року передбачили кошти на комплектування навчальних кабінетів предмета «Захист України» закладів освіти засобами навчання та обладнанням. А також не усі громади забезпечили облаштування системи трекінгу руху шкільних автобусів та інших транспортних засобів, що перебувають в користуванні освітніх закладів та установ. На придбання автомобільних GPS-трекерів та супутнього програмного забезпечення з обласного бюджету було передбачено 2,5 млн грн. 

Тому, як наголосила Іванна Герус, на наступний рік будуть переглянуті умови надання фінансування з обласного бюджету та співпрацю з такими громадами.

Окрім того, на комісії розглянули  проєкт заходів до обласної програми на наступний рік і було закцентовано увагу на необхідності приділити увагу створенню навчально-практичних центрів при закладах професійно-технічної освіти.

"Якщо цього року на такі центри ми виділили 3,2 млн грн обласних коштів, то тепер ми хочемо збільшити фінансовий ресурс до 7 млн грн, а також ми розраховуємо на кошти з державного бюджету в сумі майже 20 млн грн. Це хороша можливість для того, аби переформатовувати наші профтехзаклади", - зазначила Іванна Герус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ