Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Небезпечні знахідки:Піротехніки ДСНС продовжують знищувати застарілі боєприпаси

4 квітня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 5 боєприпасів часів Другої світової війни.

3 артснаряди калібру 105 мм, що були виявлені в лісі поблизу с. Бендюги Сокальського району

2 артилерійські снаряди калібру 76 мм виявлені під час земляних робіт в с. Старий Яр Яворівського району

Боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку.

4 квітня о 10:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Сопошин Жовківського району в полі на відстані 300 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 10:58 надійшло повідомлення, що в сел. Брюховичі Львівської міської ради в лісі на відстані 30 м від житлових будинків на вул. Невеличука, 52 «б» виявлено 2 предмети ззовні схожі на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

З початку року на території області виявлено 113 вибухонебезпечний предмет в 69 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

(фото боєприпасів виявлених в лісі поблизу с. Бендюги Сокальського району).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ