Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Небо України не закрили. Влада екстрено вирішує кризу в авіації

Заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Facebook заперечив інформацію деяких ЗМІ про закриття авіаційного простору України для пасажирських літаків.

"Це не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України. І зараз уряд такого рішення не ухвалював", - зазначив він.

За словами Найєма, більшість авіакомпаній продовжують дільність без обмежень, хоча в деяких з них виникли проблеми зі страховими компаніями через інформацію про можливе повномасштабне вторгнення Росії.

Мінінфраструктури веде діалог з авіаперевізниками і міжнародними партнерами України, і незабаром оголосить про низку рішень, додав Найєм.

"Держава готова підтримати авіаперевізників та планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. І найголовніше. У разі потреби держава забезпечить повернення всіх громадян України з-за кордону", - наголосив заступник міністра інфраструктури.

В пресслужбі Мінінфраструктури додали, що наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти до України з 34 країн світу.

Сьогодні літак авіакомпанії SkyUp, який летів з Португалії до України, змушений був здійснити посадку у столиці Молдови Кишиневі через вимоги ірландського власника авіасудна.

Напряму в компанії про це не кажуть, але ситуація може бути пов'язана з безпековими занепокоєннями на фоні можливої ескалації на кордоні України та Росії.

Авіакомпанія та українські дипломати тепер організовують евакуацію пасажирів літака з Молдови до Києва автобусами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ