Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінвідновлення працює над модернізацією шкільних харчоблоків

Делегація Міністерства відновлення взяла участь в партнерській зустрічі щодо впровадження ініційованої Першою леді Оленою Зеленською реформи шкільного харчування.

У ній також взяли участь представники Міністерства освіти та науки, Держпродспоживслужби України, обласних військових адміністрацій та Національної асоціації громадського харчування.

Про це повідомляють на сайті міністерства. 

У фокусі зустрічі — модернізація шкільних харчоблоків та реалізація проєкту будівництва фабрик-кухонь. 

«Завдання Мінвідновлення — створити нормативні та інфраструктурні умови для оновлення харчоблоків в школах та дитячих садочках. Вже запропонували проєктантам посібник для врахування всіх будівельних норм та вимог моделей харчування при проєктуванні нових харчоблоків 

Цей інструмент уже є в громад і багато з них успішно ним користуються. Ми ж зі своєї сторони працюємо над посиленням інституційної спроможності громад, яка б дозволила їм ефективно використовувати такі інструменти", - прокоментувала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Інший напрямок роботи — сприяння розвитку проєкту фабрик-кухонь. Пілотний об’єкт уже будуємо в Бучі. Розраховуємо, що ця фабрика-кухня запрацює зі стартом нового навчального року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ