Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Недіючу колонію на вул. Хуторівка у Львові планують виставити на аукціон

Фонд державного майна та Міністерство юстиції планують реалізувати дві ділянки недіючої львівської виправної колонії № 48 площею близько 13 га, що на вул. Хуторівці. Їх виставлять двома лотами на прозорий аукціон, що відбудеться 3 червня 2021 року.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Наразі ж триває прийом заявок на участь у торгах. Втім, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, для міста важливо, аби майбутні інвестори врахували позицію мерії щодо формування на території об’єктів соціальної інфраструктури.

«Міністерство юстиції разом із Фондом державного майна планують реалізувати об’єкти нерухомості на місці колишньої колонії № 48. Фактично, це дасть можливість майбутнім інвесторам оформити земельні ділянки, загальна площа яких 13 га, та реалізовувати на цій території забудову.

Місто боїться, щоб ця забудова не порушувала умов життя тієї громади, яка там живе. Йдеться про історичний район «Боднарівки». Зокрема, місто інвестувало у реконструкцію вулиці Хуторівка, реконструкцію громадських просторів, які активно використовує спільнота.

Ця забудова на 13 га – величезна частина міста, яка у майбутньому, звичайно, може бути придбана людиною, яка захоче облаштувати там виключно робочі місця, наприклад, якесь безпечне виробництво, можливо, офісні центри чи спортивні заклади. Однак є і вірогідність, що будуть інвестори, які будуть інвестувати в житло та в житлово-громадську забудову. Передуючи цим моментам, місто прийняло 25 вересня минулого року рішення виконавчого комітету, згідно з яким, передбачаються певні, умовно, «червоні лінії» та реперні точки майбутньої забудови. Тобто йдеться про те, що житлова забудова має складати не більш як 25% від цих 13 га, а на решті території необхідно збудувати соціальну інфраструктуру. Це можуть бути як муніципальні, так і комерційні заклади, але вони мають бути для того, щоб забезпечити потреби мешканців.

Так, йдеться про школу щонайменш на 450-500 учнів, тобто близько 18 класів. Так само пропонується дошкільний навчальний заклад на близько 120 місць. Це ділянки й під такі соціальні установи, які передбачені державними будівельними нормами, де чітко прописано, якою має бути площа відповідних ділянок.

Так, само треба розуміти, що на величезній території у 13 га треба відновити вуличну мережу з озелененням, облаштувати бульвари. Ми вважаємо, що мінімум 10% площі має бути відведено під рекреацію. Насправді на решті території має бути міксована громадська забудова. Безумовно, вона може бути із великим аспектом комерційності: там може бути спортивний центр для цілої частини міста, заклади оптимальної площі для сеньйорів - людей старшого віку, і заклад культурного спрямування – медіатека, бібліотека та ін», - зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також відзначив важливість того, аби учасники аукціону та потенційні інвестори врахували бачення міста.

«Дуже важливо те, що ця ділянка знаходиться на роздоріжжі магістральних вулиць – проспекту Івана Павла ІІ і вул. Стрийської, тому на цьому є прекрасне сполучення з громадським транспортом. Є можливість за 15 хв. доїхати комфортно автобусом чи тролейбусом у центр міста. Це дозволяє активну забудову у використанні робочих місць, офісна забудова, готелі тощо. Тобто місто стоїть за тим, щоб це була міксована забудова, щоб житло, однозначно, не було 100%, а власне у таких межах, як я сказав. Відповідне звернення міський голова скеровував у Мін’юст. Нас дуже турбує те, щоб нас почули, і до всіх учасників аукціону, який відбудеться 3 червня, було донесене бачення міської ради і відповідні умови, які були зафіксовані у рішенні виконкому», - додав посадовець.

Нагадаємо, у вересні 2020 року на засіданні виконавчого комітету ЛМР було прийнято рішення про формування на території Львівської виправної колонії № 48 (вул. Хуторівка, 2) об'єктів громадського обслуговування та соціальної інфраструктури.

Відповідно, враховуючи наміри Міністерства юстиції України щодо продажу Львівської виправної колонії № 48 на вул. Хуторівці, підтримуючи цінності просторового розвитку, спрямованого на підвищення якості життя та розширення можливостей самореалізації мешканців, необхідності гармонійного розвитку території Львова, виконавчий комітет вирішив рекомендувати Міністерству юстиції України при реалізації намірів щодо продажу Львівської виправної колонії № 48 на вул. Хуторівці, 2 врахувати необхідність розвитку соціальної інфраструктури у м. Львові з передбаченням на території Львівської виправної колонії № 48 комплексу громадського призначення із закладами громадського обслуговування, офісними, освітніми та іншими будівлями, рекреаційними зонами, місцями для відпочинку населення.

Відомо, що окреме майно колонії, яке знаходиться в двох локаціях: на вул. Хуторівка, 2 та вул. Хуторівка, 4, буде виставлено на прозорий аукціон двома лотами. Стартова ціна відповідно становить 132 674 304 грн та 3 386 294 грн. Прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 2 червня.

Приватизація Львівської виправної колонії №48 відбувається в рамках спільного проекту Фонду державного майна та Міністерства юстиції України, який передбачає виставлення на прозорі аукціони майна 35-ти виправних закладів, що не працюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ