Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Некритичні витрати на Львівщині: понад півмільйона доларів “на бузок”?

Як стало відомо з тендеру розміщеному в інформаційній системі Prozorro, Сокільницька сільська рада (Львівська область) активно витрачає кошти громади на роботи, які не можна вважати першочерговими в часі війни.
Фото: "Сокільники новобудови"

Нещодавно, 3 листопада, на сайті  Prozorro було опубліковано договір про капітальний ремонт і реставрацію існуючого водоймища по вул. Садовій в с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області для покращення екологічного стану та умов експлуатації, вартістю  21 мільйон 381006 гривень. (UA-2023-11-03-010112-a)

Зокрема, як вказано в тендерній документації, надання та виконання послуг повинні бути завершені до 31 грудня 2024 року. 

Відповідно до даних документів на цій ділянці планують зробити відпочинкову зону: закупити та встановити лавки, освітлення, облаштувати зелену зону. 

Зокрема, планують закупити 5 дерев каштанів, 34 кущів лаванди та барбарису, 7 кущів бузку, встановити 6 урн для сміття та зробити асфальтовані доріжки навколо водойми.

Зазначимо, це вже не вперше Сокільницька сільська рада витрачає кошти на цю водойму. Як повідомляє сайт Сокільники Новобудови, ще у 2021 році було витрачено понад 2 млн грн, але жодні роботи на даному об'єкті не були проведені.

Зазначимо, що в той самий день коли був опублікований цей договір у Львові в дев'яте відбувся мітинг “Спочатку дрони, потім стадіони” проти некритичних витрат у Львівській області. Учасники вимагають скасувати тендери на закупівлі, які є недоцільними під час війни.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, раніше Івано-Франківська селищна рада, що в Яворівському районі Львівщини витратила 3,2 мільйона гривень на нове освітлення вулиць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ