Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нелегальна міграція: в Угорщині запропонували надзвичайний стан

Міністерство внутрішніх справ Угорщини запропонувало розглянути можливість запровадити надзвичайний стан на кордонах через загострення міграційної кризи. Як повідомив у четвер на брифінгу у Будапешті речник угорського уряду Янош Лазар, на найближчому засіданні Кабінету міністрів розглянтуть запровадження такого стану з 15 вересня.

За словами речника, влада має дані про те, що на південних теренах Угорщини активізували свою діяльність міжнародні злочинні угруповання, а також зросла небезпека тероризму, передає кореспондент Радіо Свобода.

Янош Лазар також повідомив про заплановане на 15 вересня закриття угорсько-сербського кордону на КПП Реске, включно з залізницею.

Пропозиція МВС Угорщини про запровадження надзвичайного стану надійшла до Кабміну після того, як угорський парламент змінив Кримінальний кодекс країни. Згідно з ним, порушники кордону, включно з нелегальними мігрантами, можуть бути видворені з країни за короткий термін, а за пошкодження захисного 175-кілометрового паркану передбачене тюремне ув’язнення. Досі щодо 176 тисяч біженців із Близького Сходу й Африки, що прямують транзитом через Балкани в Німеччину, таких заходів в Угорщині не застосовували.

Своєю чергою, представник австрійської залізниці повідомив у четвер про тимчасове припинення сполучення з Угорщиною. Причиною він назвав те, що австрійська поліція не вправляється з великим потоком біженців на угорсько-австрійському кордоні.

Угорська та закордонна преса повідомляє про великий хаос на угорських автодорогах, де за останні дні через нещасний випадок загинули двоє мігрантів і кілька потрапили до лікарні. Вони відмовлялися від організованого поліцією перевезення в автобусах і йшли з кордону до Будапешта автомобільними дорогами пішки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ