Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нелегальних іммігрантів не впустять до Польщі

Іммігрантів, котрі нелегально їдуть до Польщі, не впустять на територію країни. Такими є основи нового закону, що має збільшити захист польських кордонів.

Про це на хвилях Польського радіо повідомив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак.

Приїжджі до Польщі на рішення у їхніх справах повинні чекати у прикордонних центрах. Розгляд справи має тривати до 28 днів. Іммігранти мають право звернутися до ради з питань іноземців, створеної на підставі нового закону.

Як підкреслив Маріуш Блащак, ця процедура відповідає законодавству Європейського Союзу. Він додав, що аналогічні заходи впроваджені в Угорщині після міграційної кризи у 2015 році.

Законом передбачено, зокрема, створення замість Ради у справах біженців Ради у справах іноземців, яка буде мати розширені повноваження.

Зміни повинні допомогти у протидії зловживанням у ході процедури розгляду справ про надання статусу біженця та дозволити ефективніше контролювати потік нелегальної міграції. «Новий законопроект збільшить рівень безпеки в Польщі», - запевнив під час прес-конференції глава МВС Маріуш Блащак. Він додав, що «впровадження нових положень дозволить уникнути міграційного тиску».

Нині іноземці, приїжджаючи до польського кордону, подають клопотання у справі надання їм статусу біженця і після в’їзду до країни, не чекаючи на його розгляд в Управління з питань іноземців, часто зникають – тобто їдуть до інших країн Західної Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ